Bewustwording van slechte gewoontes is de eerste stap

Misschien herken je het wel: zodra je aan een zak chips of reep chocolade begint moet deze gewoon op. Bewustwording van deze gewoonte is belangrijk om daadwerkelijk een omslag te maken naar een gezondere levensstijl. Toch hoeft deze gewoonte op zich niet als slecht bestempeld te worden. Het hangt er vanaf wat voor doel je voor jezelf hebt gesteld. Jezelf verwennen met je favoriete eten hoort er in mijn ogen ook gewoon bij. Alleen wanneer je graag een gezond en fit lichaam wilt is het heel onwenselijk om dit iedere dag te doen. Maar waar moet je beginnen? Waar moet je starten met bewustwording van slechte gewoontes? Het is helaas niet zo simpel als het omzetten van een bepaalde knop. Als voedingscoach begeleid ik je daarom graag bij het afrekenen met slechte gewoontes.

Bewustwording

Bewustwording en minder aandacht besteden aan slechte gewoontes

Allereerst vind ik het belangrijk om te achterhalen waar die slechte gewoonte vandaan komt. Ligt er een oorzaak in het verleden? Zijn er emoties aan verbonden? Het is slim om eerst de oorzaak aan te pakken zodat je minder snel in deze gewoontes zult terugvallen. Hierin komt ook een stuk bewustwording om de hoek kijken. Dan zijn we al een heel eind op weg naar het opzij zetten van slechte gewoontes. Zodra de bewustwording heeft plaats gevonden is het van belang om minder aandacht te besteden aan de slechte gewoonte. Dit is vergelijkbaar met de werking van je spieren. Hoe minder vaak je traint, hoe kleiner de spier wordt. Dat werkt het zelfde als met slechte gewoontes. Roep die slechte gewoontes een halt toe en maak een afspraak voor een intakegesprek!

Bewustwording en verantwoorde voeding

In mijn ogen zijn kleine stapjes key om echt verandering te bewerkstelligen. Daarom besteed ik ook aandacht aan je mindset rondom eten. Als jij het belangrijk vindt om verantwoorde voeding tot je te nemen en daar voor wilt gaan is het makkelijker om daar concrete acties aan te hangen. Gezonde en onbewerkte voeding doet namelijk veel voor een mens. Dit wil ik jou ook laten ervaren door te komen koken op locatie. Je wordt geïnspireerd om gezond te eten en je krijgt handige tools en recepten om dit ook in het dagelijks leven toe te passen. Huur mij in als kok door een mailtje te sturen of het contactformulier in te vullen.

Menu