Mijn interesse in de gezondheid van de mens heeft mij altijd al bezig gehouden. De mentale gezondheid staat heel nauw met voeding in verbinding. Daarom ben ik in 2013 begonnen met de opleiding Voeding & Diëtetiek waarna ik in 2017 voor mezelf ben begonnen.
Toen ik jonger was heb ik flink gestoeid met mijn gewicht, darmen en energielevel. Hier was ik altijd zoekend naar het ideale eetpatroon. Allerlei diëten probeerde ik uit, maar vrijwel alles was tijdelijk en niks wat ik echt volhield. In 2016 kwam ik erachter dat ik lactose intolerant ben, vandaar mijn darmproblemen! Dit loste een hoop op, maar mijn grote trek in zoet bleef aanwezig. In 2020 kwam ik in aanraking met de Chinese Voedingsleer en leerde ook over de verschillende stofwisselingen. Niet eten volgens je stofwisseling kan leiden tot grote trek in zoet. Dat had ik dus! En wat een wereld van verschil toen ik anders ben gaan eten. Minder energiedips en lekkerder in mijn vel. Kort daarna ben ik de opleiding Chinese Voedingsleer zelf gaan volgen en is mij heel duidelijk geworden dat wij in de Westerse wereld nog veel kunnen leren.