Bereidingstijd: 10 minuten.  Kooktijd 1 uur.  Totale tijd: 1 uur, 10 minuten.    Categorie: Recepten.   Hoeveelheid: 20 plakjes

Ingrediënten

  • 350 gr volkoren speltmeel
  • 140 gr muesli
  • 100 gr gedroogde vruchtenmix (AH)
  • 100 ml plantaardige room
  • 320 ml plantaardige melk
  • 100 gr pure chocolade fijngehakt (optioneel)
  • flinke snuf zout
  • 2 EL aardbeien jam of 50 gr diepvries bosvruchten
  • 3 EL koekkruiden
  • Boter om in te vetten

Instructies

  • – Verwarm de oven op 165 graden
  • – Vet een cakevorm in met boter
  • – Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe één voor één. Meng tot een glad geheel. Te droog? Voeg dan nog wat plantaardige melk eraan toe.
  • – Schenk de cake in de ingevette cakevorm.
  • – Strooi bovenop de cake nog wat muesli met vruchtjes.
  • – De cake gaat 50 tot 60 minuten de oven in.
  • – Prik in de cake als de tijd bijna om is om te kijken of deze al gaar is van binnen.
  • – Laat de cake afkoelen voor je deze uit de vorm haalt. Tijdens het afkoelen word de cake steviger, waardoor hij makkelijker uit de vorm gehaald kan worden.
  • Bewaar op kamertemperatuur in folie of een afgedekt bakje.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu