Bereidingstijd: 1 uur, 15 minuten.    Kooktijd 15 minuten.    Totale tijd: 1 uur, 30 minuten.     Categorie: Vleesvervanger

Ingrediënten

  • 400 gr tempé
  • Sojasaus/ ketjap
  • 3 tenen knoflook vers fijngehakt
  • Water
  • Zout & peper
  • 2 EL olijfolie
  • Sesamzaadjes + humus

Instructies

  • Voorbereiding:
  • – Snijd de tempé in dunne plakjes
  • – Stoom de tempé 10 minuten, op deze manier trekt de marinade makkelijker in
  • – Maak de marinade van 5EL sojasaus + 3 EL ketjap, knoflook, water, zout & peper in een grote ovenschaal en zorg dat de bodem helemaal bedekt is
  • – Leg de tempé stukjes in de schaal met marinade en laat dit 1 uur intrekken. Zorg dat de tempé helemaal bedekt is met de marinade en dek de schaal af met aluminiumpapier en zet in koelkast.
  • Bereiding
  • – Na het uur kun je de tempé stukjes bakken in olijfolie tot ze een krokant laagje hebben
  • – Serveer met sesamzaadjes+humus en maak er een salade bij, zoals deze frisse wortel/ appelsalade met rozijnen en balsamico dressing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu