Bereidingstijd: 1 uur, 15 minuten. Kooktijd 15 minuten. Totale tijd: 1 uur, 30 minuten. Categorie: Vleesvervanger
Ingrediënten
- 400 gr tempé
- Sojasaus/ ketjap
- 3 tenen knoflook vers fijngehakt
- Water
- Zout & peper
- 2 EL olijfolie
- Sesamzaadjes + humus
Instructies
- Voorbereiding:
- – Snijd de tempé in dunne plakjes
- – Stoom de tempé 10 minuten, op deze manier trekt de marinade makkelijker in
- – Maak de marinade van 5EL sojasaus + 3 EL ketjap, knoflook, water, zout & peper in een grote ovenschaal en zorg dat de bodem helemaal bedekt is
- – Leg de tempé stukjes in de schaal met marinade en laat dit 1 uur intrekken. Zorg dat de tempé helemaal bedekt is met de marinade en dek de schaal af met aluminiumpapier en zet in koelkast.
- Bereiding
- – Na het uur kun je de tempé stukjes bakken in olijfolie tot ze een krokant laagje hebben
- – Serveer met sesamzaadjes+humus en maak er een salade bij, zoals deze frisse wortel/ appelsalade met rozijnen en balsamico dressing.