Bananencake

Bereidingstijd: 15 minuten.   Kooktijd 40 minuten.    Totale tijd: 55 minuten   Categorie Tussendoortje

Ingrediënten

  • 400 gr fijne havermout
  • 4 rijpe bananen
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 handje rozijnen
  • 2 EL bakpoeder
  • EL kaneel
  • 100 ml olie (olijf, zonder geur en smaak)

Instructies

  • 1. Verwarm de oven op 175 graden
  • 2. Neem de bakvorm en vet deze goed in of doe er bakpapier in
  • 3. Meng met een staafmixer de banaan met de eieren en olie tot een glad geheel
  • 4. Giet het mengsel in de bakvorm en bekleed de bovenkant met de bananenschijfjes
  • 5. Bak de cake in ongeveer 35-45 minuten gaar en goudbruin.
  • Tip: steek een prikker in de cake om te kijken of deze gaar is. Nog plakkerig? Laat de cake dan nog een paar minuten in de oven zitten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu